Thursday, 8 September 2011

Ulang tahun cahaya 9/11

Bismillah Alhamdulillah..... selamat menempuh semester baru sebagai pelajar di tahun 2 ini semester yang ke-3. pejam celik... puasa dah berlalu... syawal kini di raih.

9th september 2011.. hari ini, peristiwa bersejarah hari Ahad nanti akan tiba.... ingatkah kita wahai muslimin semua.. sedikit perkongsian dari blog yang ana baca.


NEW YORK - Beberapa ujian dilakukan oleh sekumpulan pakar cahaya di tapak bangunan berkembar World Trade Centre (WTC) bagi membuat persembahan sempena dengan ulang tahun kesepuluh serangan pengganas yang berlaku di sini, lapor akhbar New york Times semalam.
Ujian itu dilakukan menjelang sambutan ulang tahun serangan tersebut yang akan disambut pada Ahad ini.
Dalam serangan pengganas itu, bangunan WTC runtuh akibat dirempuh oleh dua pesawat yang dirampas pengganas sehingga mengakibatkan 2,753 orang terbunuh pada 11 September 2001.
Serangan itu kemudian dikenali sebagai 9/11.
Seorang penerbit teater yang mengendalikan acara persembahan cahaya itu, Michael Ahern berkata, apabila lampu tersebut bercahaya, ia akan memberikan suasana yang amat indah.
Sementara itu, kebimbangan rakyat Amerika Syarikat (AS) berhubung satu serangan pengganas semakin berkurangan.
Maklumat didedahkan dalam satu tinjauan pendapat yang disiarkan semalam.
Seramai 36 peratus responden menyatakan mereka berasa amat bimbang bahawa akan berlaku satu serangan pengganas.
Serangan pengganas itu didakwa dirancang oleh bekas Ketua Al-Qaeda, Osama Bin Laden sehingga dia menjadi orang paling dikehendaki oleh AS.
Namun, Osama mati ditembak anggota komando AS di bandar Abbottabad, Pakistan di sebuah rumah persembunyian pada 2 Mei lalu semasa berusia 54 tahun. - Agesi

sejauh manakah media telah dimanupulasi.. sehingga menimbulkan islamphobia??

No comments:

Post a Comment

Coretan Antum ^ ^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...