Saturday, 29 December 2012

Cerita Hati

Bismillah Alhamdulillah

16th Safar 1434 Hijrah... bersamaan 30/12/2012.. segumpal masa telah berlalu untuk setahun lagi , terasa pantasnya seperti angin lalu. InsyaAllah jika dipanjangkan umur usia, akan melangkah ke tahun baru..

Begitu banyak perkara yang berlaku yang telah Allah aturkan untuk hamba-hambanya, semua itu termaktub di server luh mahfuz milikNYA. Dalam banyak-banyak ketentuan Allah itu, ada satu yang sangat memainkan peranan besar dalam hidup ku selaku musafir di sini.. ianya muncul dikala fokusku penuh kepada peperiksaan akhir semester.

Perkhabaran dari seberang itu bakal menguji lagi kembaraku dalam menuntut setitis ilmu dalam selautan milikNYA. InsyaAllah bakal meneruskan pengembaraan seorang musafir di bumi asing, dibumi Aussie yang pasti menguji Islam dalam diri hamba Allah yang lemah ini.

Dalam keseronokan itu, hati kecilku berbisik, menggamit memori manis sepanjang ku berada di sini. Allahurabb, baiah yang terlafaz ketika semester satu itu dulu tersangat kuat... hingga mengunci  diri ini.

Baiah yang mengajar diri ini akan nilai Tarbiyyah kesyumulan Islam itu, Baiah yang mematangkan diri ini akan apa itu jalan perjuangan.

Allah...Allah.. bukan mudah untuk memutuskan, Istikarah ku belum membuahkan apa-apa jawapan dari si pemilik cinta, ya Allah berikan ku kekuatan untuk menghadapinya

Diri ini hanya musafir di alam yang Fana...

"Gerimis menitis
gugur membasahi bumi
bagai menangisi 
sebuah Cerita HATI..."


No comments:

Post a Comment

Coretan Antum ^ ^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...