Wednesday, 25 September 2013

DHUHA DI BK6

Bismillah Alhamdulillah

Penatnya usai tutorial baru sahaja selesai, ada gap sejam sebelum ke kelas Jurisprudence (science of law), dalam kelas ni belajar macam-macam, lecturer pun tanya macam-macam dan jawapan kami pun macam-macam jugak lah.. kiki.. 

Pa aku merepek ni... =.=""

Gap sejam ini sengaja diluangkan daripada pack untuk tutorial dan direct ke kelas.. selaku mahasiswa, memang time management kena jaga.. masa dengan Allah pun kena jaga.. 

Kita sering memberi alasan sibuk, berprogram, assignment, kelas, bersukan, makan, minum, bercouple... *tettttt.. lari suda...

Apapun, kesibukan ini seolah menjadi alasan bagi insan-insan bergelar hamba ini untuk menjauhi si Al-khaliq, pencipta kita.. apa kesibukan kita menandingi kesibukan Rasulullah?

*mohon terasa.....

Seorang sahabat ana pernah berkata 

"Sesiapa yang sibukkan diri dengan urusan dunia tanpa mengingatiNYA, Allah akan sibukkannya lagi dengan urusan dunia"

Astaghfirullah... 

Jom muhasabah teman...


No comments:

Post a Comment

Coretan Antum ^ ^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...